Norsk ull er gull

Jeg leste en så fin artikkel om @raumagarn på @minmote om strikkegiganten Raumas historie og hvordan de bruker mye norsk ull i sin produksjon, i tillegg til å satse på produksjon i Norge!

Rauma satser på våre nasjonale ressurser og jeg kjenner på at jeg burde prøve mer norsk ull! Husker dere under pandemien i 2020 hvor vanskelig det var å få tak i islandsk ull til villmarksgensere? Jeg tror kanskje det fikk mange til å prøve norske alternativer etter påvirkning fra blant annet dyktige Linka Neumann. 

Det har seg sånn at jeg er veldig fan av mohair, alpakka og silke i mine strikkeprosjekter, men etter jeg strikket min egen fjellblomstgenser ser jeg jo at strikk også kan brukes som ytterplagg. I tillegg er det jo veldig gøy å prøve ut nye kvaliteter. Den stive ulla blir jo også mye mykere i bruk og etter en vask er min erfaring. 

Før jul er det mye som skal bli ferdig, så disse nøstene blir mitt romjuls prosjekt og jeg gleder meg til å dele resultatet med dere. Myke garn blir nok for alltid å være mine favoritter,men jeg tror fort noe norske garntyper kan klatre ganske langt opp på listen over mine favoritter. 

Nøstene i finull ligger klar som årets romjuls prosjekt
Fjellblomstgenseren
Vm vottene jeg lagde oppskrift på etter forespørsel fra arrangører av jr.VM i Narvik. Gratis oppskrift, vottene er strikkwr i finull fra Rauma garn. https://www.strikketuppa.com/produkt/vm-vottene/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

[mc4wp_form id=»1081″]

Skroll til toppen